Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko ok 1,5 szklanki
cukier 3-4 łyżki
drożdże 3 dag
cukier wnailiowy 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.12.2013 21:44
fajny pomysł
IKrakowianka 02.12.2013 18:54
ale pyszności :)
Katarzyna/kate1980 30.05.2012 22:21
robię podobne
bietka 08.01.2012 14:50
mniam
jolaxa 06.03.2011 20:46
pycha
banditka 03.12.2010 07:23
extra
Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 10:17
super
Iwusia 29.10.2010 00:05
ooo pychotka :) z bananami jeszcze nie jadłam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak