Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane spaghetti z mięsem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300g
fasolka szparagowa 300g
pomidory 4
cebule 2
ząbki czosnku 2
olej
mielone mięso 400g
sól
pieprz
olej 2łyżki
jajko 3
mleko 350ml
żółtego sera 80g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane spaghetti z mięsem

Makaron ugotować al dente we wrzącej posolonej wodzie. Odcedzić, opłukać zimną wodą i odsączyć. Fasolkę ugotować we wrzącej, posolonej wodzie, przelać zimną wodą, odcedzić. Pomidory pokroić w plastry. Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. mieszając podsmażamy. W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami makaron, mięso i warzywa. Zalać jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Posypać tartym serem. Zapiekać 45min w 180st. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 29.10.2010 08:58
sprawdzone, dobre
Zoso 28.10.2010 23:37
Hmm fasolka do spagetti? musze sprawdzic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak