Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremówka kokosowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 1/2kostki
cukru 1/2szklanki
mąki 2szklanki
jajko 3
proszku do pieczenia 1,5łyżeczki
budyń waniliowy 2-3 opakowania
mleko 1l
jajko 2
cukier 1/2szklanki
wiórki kokosowe 20dag
masło 1/2kostki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: kremówka kokosowa

Z masła cukru, jajek i mąki pszesianej z proszkiem do pieczenia zagnieść ciasto. Rozwałkować, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Z proszku budyniowego i mleka ugotować budyń. Lekko przestudzić, następnie masę wyłożyć na ciasto.
Należy zrobić również masę kokosową: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Łączymy z żółtkami, wiórkami kokosowymi i rozpuszczonym masłem. Wyłożyć na masę budyniową. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. pieczemy ok: 40-45min. po przestudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 19.05.2012 22:18
super
krystyna24 16.10.2011 23:22
pycha
Magdalena80 27.11.2010 19:01
uwielbiam kokoski
magical66 29.10.2010 09:00
pyszne,ale kaloryczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak