Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielona wołowina 80 dag
jajko 2
parówki 4
cebula biała 1
gałązki pietruszki 4
sól
oliwki 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z parówkami

Kajzerkę namocz. Cebulę obierz i posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę. Dołóż cebulę oraz posiekaną natkę. wbij jajka. Przypraw mięso solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób. Z parówek usuń foliowe osłonki. W posmarowanej olejem podłużnej formie warstwami układaj mięsną masę, parówki oraz oliwki.
Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz przez 75 minut. Podawaj z keczupem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 09.10.2011 14:11
ciekawe, muszę spróbować z parówkami
basia70 05.05.2011 19:20
super
jolaxa 14.01.2011 17:10
mmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak