Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowo - drobiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetu z kurczaka 150 g
kostka drobiowa 1
wody 1/2 l
szparagów świeże lub konserwowe 200 g
pomidorów 100 g
majonez 3
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowo - drobiowa

Filety gotujemy w wodzie z kostką rosołową, po czym ostudzamy i kroimy w kostkę.
Szparagi gotujemy w słodko - słonej wodzie do momentu, aż nie będą miękkie. Ostudzamy i również kroimy w małe kawałeczki. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, a następnie pokroic w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy na koniec majonez i sos sałatkowy “koperkowo - ziołowy” i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.08.2011 10:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak