Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczany suflet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 50 dag
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat
ziemniaki 12 szt
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna 3 łyżki
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt
cebula 1 szt
kwaśna śmietana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczany suflet

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Do mięsa dodać jajko, łyżkę bułki tartej, majeranek, pieprz i sól. Formować klopsy, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Sos: Z kostek przygotować bulion. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, wsypać pokrojoną cebulę, wlać gorący bulion, dodać śmietanę i energicznie mieszając, zagotować. Klopsy ułożyć na środku żaroodpornego naczynia, po bokach położyć ziemniaki, polać sosem, posypać serem i bułką tartą. Piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.12.2010 19:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak