Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
olej
sól
majonez 100 ml
czosnek 3 ząbki
pęczek koperku 1/2 szt
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z bakłażanów

Bakłażany umyć, odciąć końce i pokroić w cienkie plastry, na których z kolei nacinamy kratkę i posypujemy solą. Odstawiamy do momentu, aż puszczą soki, wtedy odcedzamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Sosem czosnkowym smarujemy plastry bakłażana, na końcu każdego kładziemy cząstkę pomidora i zwijamy w roladki, które dekorujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.07.2011 14:36
pycha
Roman5 09.12.2010 14:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak