Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rejbok

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kasza manna 50 dag
słonina 5 dag
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rejbok

Słoninę pokroić w kostkę i wraz z cebulką podsmażyć na patelni. Ziemniaki obrać, utrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach. Dodać kaszę mannę i wyrobić masę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec do ciasta dodać skwarki i dokładnie wymieszać. Przygotowane w ten sposób ciasto wlać do foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asbar 23.11.2010 20:48
Kasiu moja babcia tak to nazywa:) a wcześniej jej mam:)
Kate131 21.11.2010 12:05
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak