Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe z sosem czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
budyń czekoladowy
cukier
brzoskwinie 2 szt
migdały 40 gram
lody owocowe 500 jagodowe

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe z sosem czekoladowym

Pół saszetki budyniu z 2 łyżkami cukru rozpuścić w 4 łyżkach mleka.Pozostałą część mleka zagotować,zdjąć z ognia i wymieszać z budyniem,a następnie podgrzać i wystudzić często mieszając. Brzoskwinie zblanszować,zdjąć skórkę,przekroić na pół,usunąć pestki,pokroić w ćwiartki. Miseczki napełnić lodami,polać zimnym sosem czekoladowym,przybrać płatkami migdałowymi i brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak