Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon jabłkowy z wanilią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

laska wanili
cytryny 2 szt
cukier 125 gram
jabłka 4 szt
białe wino 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon jabłkowy z wanilią

Laskę wanilii przekroić w pół. Wycisnąć sok z cytryn i wymieszać z cukrem i wanilią. jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki i wymieszać z sokiem z cytryny,aby nie ściemniały. Jabłka zalać częścią białego wina,przykryć i wstawić do lodówki.Do pozostałego wina włożyć skórkę z jabłek,gniazda nasienne i odstawić do schłodzenia. Następnie wino przecedzić i połączyć z jabłkami w winie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak