Domowy jarzębiak

Domowy jarzębiak

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    500 ml
  • jarzębina

    2-3 (owoce)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zebrane po pierwszych przymrozkach jagody jarzębiny opłukać, włożyć do ciepłego piekarnika, aby zwiędły. dzięki temu są bardziej słodkie.
Jeśli owoce zebrano przed przymrozkami można je włożyć na 1 - 2 godzin do zamrażarki, aby straciły goryczkę.
Wsypać je do słoja, zalać spirytusem, zamknąć i pozostawić na 6 miesięcy.
Potem filtrujemy, zlewamy do butelek Zamykamy...i delektujemy się...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

17.01.2012 15:39
smaczny

Krzysztof42

17.03.2011 15:56
oczywiście prozdrowotny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat