Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśnica

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
porcja rosołowa 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
włoszczyzna
śmietana 3 łyżki
mak 1 łyżka
woda 2 (z kiszonej kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśnica

grzyby namoczyć dzień wcześniej porcję włoszczyznę i przyprawy zagotować i dodać grzyby gotować do miękkości następnie wlać wodę z kapusty zagęścić śmietaną z mąką doprawić do smaku podawać z ziemniakami kroszonymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.04.2013 11:58
Dla mnie Twoja zupa to zupełna nowość. Domyślam się, że to przepis z jakiejś kuchni regionalnej.
Łukasz15 06.05.2012 11:20
uwielbiam kwaśne zupy
ben-ka 03.05.2012 07:49
ciekawa zupka jeszcze takiej nie gotowałam.
Dorian 30.09.2011 11:18
ekstra
angelika14 08.09.2011 14:14
pyszności,
jeta72 29.08.2011 11:32
ciekawy przepis
Ania67 12.07.2011 00:03
wow- to jest coś
gacopierz23 10.07.2011 13:36
lubię taką
Motorek 03.07.2011 20:09
pycha
Ewa111 29.06.2011 14:08
ciekawa zupa
Seba 12.06.2011 19:21
pycha
Krystyna32 28.05.2011 08:21
super
owca441 17.05.2011 20:33
moje klimaty
RenataZ-et 15.05.2011 00:01
ciekawe
Grazyna0211 08.04.2011 19:50
super
misia53 14.01.2011 00:31
Jakoś mi tak po góralsku zalecialo
m1monika 10.12.2010 21:40
pyszna!!!
ElizaT 22.11.2010 07:45
super !!
traktorek 14.11.2010 11:54
pyszne
Malinka 07.11.2010 19:40
Musi nieźle smakować:)
Beata73 02.11.2010 10:12
lubię taką!
marta0906 31.10.2010 17:12
Przepyszna
kuklik 29.10.2010 10:06
wody z kapusty można dodać mniej lub więcej zależy od upodobań czy ktoś lubi kwaśne czy nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak