Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z sera i wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 500 g
cukier puder
masło
migdały 100 gram
proszek do pieczenia łyżka
mąka krupczatka
jaja 4 szt
białko 3 szt
kakao do posypania
cukier 175 gram
twaróg 500 gram
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z sera i wiśniami

Warstwę owoców ułożyć w wysmarowanej tłuszczem płytkiej formie i posypać cukrem pudrem. Migdały posiekać i wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i łyżką mąki. Z 4 jajek,75 g cukru i 2 łyżek soku z cytryny utrzeć krem,dodać twaróg i wymieszać z mieszanką migdałową. Po ułożeniu na wiśniach masy twarogowej,potrawę piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. W trakcie ubijania 3 białek na sztywną pianę,stopniowo dodawać 100 g cukru. Wyjąć zapiekankę z piekarnika i rozprowadzić na niej pianę z białek i piec jeszcze przez 5 minut. Posypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak