Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z czereśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
cukier kryształ 1/3 szklanki
czereśnie 1/2 kg
ciasto francuskie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z czereśniami

Czereśnie drylujemy.
Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwijamy z rulonu i
ostrym nożem kroimy na kwadraty.
Na środku każdego kwadratu kładziemy po kilka
czereśni, posypujemy cukrem, składamy na pół
formułując trójkąty. Dokładnie zlepiamy brzegi.
Z resztek ciasta radełkiem wycinamy paski i przyklejamy do rogalików na środku.
Pieczemy około 25 min w piekarniku nagrzanym do 210 st. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 09.11.2010 18:32
Jedne z najlepszych....
MAŁGORZATA108 28.10.2010 17:17
Znakomite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak