Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,90 kg
śmietana 200 g
mąka 50 g
tłuszcz 100 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól
cebula 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe ze śmietaną

Mięso pokrajać na 10 plastrów, oprószyć mąką i obsmażyć. Mięso ułożyć w rondlu, dodać zrumienioną cebulę, podlać wodą, udusić. Pod koniec duszenia dodać śmietanę rozmieszaną z resztą maki, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 19.11.2010 20:58
coś pysznego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak