Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,50 kg
tłuszcz 100 g
mąka 30 g
majeranek
sól
pieprz
cebula 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone

Żeberka umyć, poprzecinać w poprzek, wyporcjować, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu. Obsmażone żeberka przełożyć do rondla, dodać zrumieniona cebulę, przyprawy, podlać wodą, posolić i dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak