Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1 sztuka
marchwi 2 sztuki
pietruszki 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nogi

Golonkę umyć , zalać wodą, ugotować z marchwią i pietruszką w osolonej wodzie . Wyjąć mięso i warzywa pokroić, dodać do rosołu z liściem laurowym i zagotować. W małej ilości rosołu rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu , dodać do reszty rosołu , doprawić do smaku przyprawami , nie gotować. Napełnić małe salaterki zastudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.02.2013 12:33
lubię czasami zjeść zimne nóżki
magduś83 08.12.2011 19:07
fajnie wyglądają i pewnie tak smakują:)
beatkaa153 01.11.2010 21:38
bardzo smaczne:)
MAŁGORZATA108 28.10.2010 17:16
Polać octem i pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak