Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowinaw w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
marchew 5 szt
ziemniaki 4 szt
cebula 2 szt
groszek konserwowy 5 łyżek
mąka 6 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wołowinaw w warzywach

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, otoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do rondla, dodać cebuli i wlać 2 szklanki wrzącej wody, doprawić zielem angielskim, solą i pieprzem, dusić dopóki sos nie zgęstnieje, mieszać od czasu do czasu. Marchew i ziemniaki wsypać do mięsa i cebuli, wymieszać i dusić około 20 minut, aż warzywa będą miękkie, wsypać groszek i ponownie przyprawić. 2 łyżki mąki rozmącić z wodą i wlać do warzyw, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 06.12.2010 19:44
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak