Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z rzerzuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzerzucha
oliwa
cytryna
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z rzerzuchy

Rzeżuchę oczyścić i odciąć korzonki. Z późnej rzeżuchy trzeba także oberwać listki, odrzucając łodyżki. Przygotowane liście umyć, osaczyć, wymieszać ze szczypiorkiem, pietruszką i oliwą. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem. Amatorzy mogą dodać kilka drobno posiekanych ząbków czosnku. Wyłożyć na salaterkę i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak