Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kurczaka z serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z kurczaka 1 kg
jajko 1
śliwki suszone 80 g
pieprz czarny
sól
kostka rosołowa
wody 0.5 l
chleb tostowy 80 g
feta 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kurczaka z serem feta

Z chleba odcinamy skórkę, miąższ kroimy w kostkę i miksujemy z pokruszoną fetą, jajkiem, i i pieprzem. Dodajemy pokrojone śliwki i mieszamy wszystko razem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.W filetach nacinamy kieszonki, do środka nakładamy farsz, obwiązujemy bawełnianą nicią.
Mięso rumienimy ok. 8 minut na maśle,Przekładamy do naczynia żaroodpornego przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy przygotowanym wcześniej bulionem z kostek. Filet pieczemy ok. 60 minut, w trakcie pieczenia polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 17.07.2013 17:05
muszę spróbować
Seba 25.03.2013 09:05
fajnie przygotowane
Motorek 26.12.2012 10:28
super
pacpaw 07.03.2012 08:07
niezłe połaczenie
IlonaAlbertos 09.01.2012 00:30
Uwielbiam wszystko, co z fetą.
anemon 03.12.2011 07:25
Ciekawy pomysł.
ben-ka 15.11.2010 11:41
To musi być smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak