Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki konserwowej plastry 12
marchewki ugotowanej 0.5 kg
sera żołtego emmentaler 12 plastrów
opakowanie żelatyny 1
kostki rosołowe 2 sztuki
lub rosół 1 litr
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z serem

Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych - 2 kostki + 1 litr wody.
Po zagotowaniu dodajemy 4 łyżeczki żelatyny . Mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia.W naczyniu do zapiekania ,bo ma najlepszy kształt ,układamy plaster szynki rogiem ku górze, na nim plaster sera Emmentaler . Smarujemy cienko majonezem, układamy ugotowaną wcześniej marchewkę ,pokrojoną w paski i pieczarkę marynowaną i zwijamy róg do rogu.Układamy kolejno obok siebie i zalewamy zimną już galaretą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.04.2013 20:50
Pyszna, podoba mi się :)
misia53 15.03.2013 00:19
bardzo ciekawy pomysł
ben-ka 11.04.2011 10:46
szkoda,że nie ma fotki ale na pewno i ładnie i smacznie i kolorowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak