Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minataj z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany 50 ml
fileta z mintaja 600 g
sok z cytryny
koperek
sear żółtego 15 dag
mąki tortowej 3 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Minataj z serem

Filety kroimy na porcje ,kropimy sokiem z cytryny ,oprószamy solą i pieprzem oraz pokrojonym koperkiem .Wstawiamy na godzinkę do lodówki .Po tym czasie odsączamy obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju.Upieczoną z jednej strony rybę obracamy na druga stronę, kładziemy plaster sera na każdym kawałku i posypujemy bazylią .Przykrywamy na chwilę pokrywką. Zdejmujemy delikatnie na talerz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.05.2013 08:29
fajnie przyrządzona rybka :-)
Bernadeta 05.04.2013 09:00
ciekawy pomysł,warto spróbować
rjustysia 14.02.2013 11:26
Chyba jeszcze nigdy nie dodawałam żółtego sera do ryby, chętnie sprawdzę, jak to razem smakuje :)
Motorek 17.01.2013 12:15
smaczne
edyta44 20.12.2012 12:08
fajne
Anna169Hosz 30.08.2012 16:08
Ciekawy pomysł z tym serem.
caralajna 02.07.2012 08:33
pyszności
Wafelek2601 31.03.2012 15:56
świetny pomysł
Justa32 07.09.2011 13:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak