Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wiepszowe pieczone z jabłkiem w folii aluminiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże polędwiczki 2 szt
duze jablko
olej 2 łyżki
sól
pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wiepszowe pieczone z jabłkiem w folii aluminiowej

Polędwiczki umyć, posolić, popieprzyć i nasmarować olejem. Wstawić do lodówki na godz. Mięso delikatnie obić wałkiem, a następnie zrobić ukośne nacięcia (kieszonki) i w każde nacięcie włożyć ósemkę jabłka. Każda polędwiczkę zawinąć osobno w folię aluminiowa położyć na blaszce w piekarniku i piec, aż mięso będzie miękkie. Pokroić mięso w plastry tak, aby w każdej porcji było jabłko. podawać z ziemniakami ( mogą być ugotowane lub upieczone w ziołach)
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak