Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb marchwiowo kukurydziany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 marchewki
2 puszki kukurydzy
2 łyżki natki pietruszki
szklanki oliwy
parmezan 8 łyżek
jajko 2
sól 2

Przepis i sposób przygotowania na: chleb marchwiowo kukurydziany

Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce do warzyw. Kukurydzę odsącz i zmiksuj.

Połącz 1 szklankę startej marchwi z 1 szklanką zmiksowanej kukurydzy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj i posól do smaku.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°. Z masy uformuj roladkę i owiń ją w folię aluminiową i piecz przez ok. 25 min (możesz też wlać masę do natłuszczonej formy, najlepiej o boku ok. 20 cm). Po ostygnięciu gotowy chlebek pokrój w grube plastry. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak