Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 płaty śledziowe (matiasy)
2 cebule
2 łyzki cukru
sól
4 łyzki octu
3grzybki marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z grzybami

Cebulę przekrój na pół, a następnie w półtalarki. Włóż do miseczki, a następnie dodaj sól, cukier i ocet. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na 1 godz.

W międzyczasie zawiń każdego grzybka w płat śledziowy i zepnij wykałaczką, aby powstał rolmops. Na talerzyk wyłóż przygotowaną cebulę, a następnie ułóż rolmopsiki śledziowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak