Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa do tortu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 40 dag
cukier 20 dag
miód 2 łyż.
kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa do tortu

Orzechy grubo posiekać. Cukier skarmelizować i wymieszać z orzechami. Wlać śmietanę, dodać mió i gotować około 1 minuty cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Masą przełożyć biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.02.2013 08:36
pyszna masa musze wpróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak