Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony szpinak z czosnkiem i śmietanką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

450 g szpinaku
2 ząbki czosnku
200 ml śmietany
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, gałka muszkatołow

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony szpinak z czosnkiem i śmietanką

Szpinak obierz z łodyżek, opłucz dokładnie każdy listek i osusz. Wrzuć szpinak na gorącą oliwę (możesz też użyć mrożonego szpinaku). Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku posiekaj. Do szpinaku dodaj czosnek i cebulę wraz ze śmietaną. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę podgotuj całość.

Tak przygotowany szpinak jest doskonałym dodatkiem do dań głównych. Możesz też serwować go jako przekąskę z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.10.2010 11:59
jak ktos lubi szpinak czemu nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak