Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z młodych ziemniaczków z miodem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g młodych ziemniaków
4 lyzki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki musztardy dijon
2 łyżki miodu
pęczka koperku
sól, pieprz, rozmaryn
1 łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z młodych ziemniaczków z miodem

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Do gotującej się wody dodaj 1 łyżkę masła, sól do smaku i umyte, nieobrane ziemniaki. Gotuj ziemniaki w skorupkach przez ok. 30 min, a następnie wyjmij, lekko ostudź i pokrój w plasterki.

Przygotuj sos: wymieszaj musztardę z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Odstaw sos na 10 min.

Plasterki ziemniaków i piórka cebuli polej sosem, posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj gałązką świeżego rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak