Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo – kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
ziemniak 3 szt
mleko 1 szkl
cheddar 1 szkl
olej po 1 łyżce
masło po 1 łyżce
rosół warzywny 3 (z kostki)
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo – kalafiorowa

Cebulę posiekać, ziemniaki pokroić w drobna kostkę, kalafior podzielić na niewielkie kawałeczki. Rozgrzać masło z olejem, wrzucić najpierw cebulę, następnie ziemniaki i kalafior i podsmażać 2 - 3 minuty. Do garnka wlać rosół warzywny i mleko lub śmietankę. Gotować około pół godziny doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Do gorącej zupy dodać straty ser, po czym można zmiksować na gładki krem jeśli się lubi albo pozostawić bez zmian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak