Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki z ananasem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600g
oliwy 4łyżki oliwy
gałązka szałwi
miód 2 łyżki
ocet winny 1łyzka
sos sojowy 2łyżki
papryczka chili 1

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki z ananasem

Papryczkę chili przeciąć i pozbawić nasion, drobno poszatkować. Plastry ananasa odcedzić z zalewy. Zalewę wymieszać z miodem, sosem sojowym, przyprawą do grilla i chili.Polędwicę kroimy na osiem plastrów jednakowej wielkości. lekko rozbijamy po obu stronach. Następnie wkładamy na przynajmniej 2 godz do ananasowej marynaty. Kroimy na pół 4 plastry ananasa. Plastry z mięsa wyjmujemy z marynaty. Zawijamy w nie kawałki ananasa, dobrze spiąć wykałaczkami. na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim zrazy ze wszystkich stron przez 8-10min. Usmażone trzymamy w cieple. Na wypieczonym sosie podsmażamy pozostałe plastry ananasa. Odsączamy je.Na talerzach rozkładamy plastry ananasa, na nich układamy zrazy. Danie można udekorować listkami szałwii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 15.12.2010 23:11
pycha
magical66 28.10.2010 10:41
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak