Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gęś

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 3 kg
czosnek 2 szt
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gęś

Czosnek obrany utrzeć z solą, natrzeć nim przygotowaną gęś i zostawić na parę godzin.Do brytfanny wlać około 1 litra wody i włożyć gęś i piec w piekarniku .Co jakiś czas polewać gęś sosem z bryfanny i piec około 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.09.2011 14:34
polecam
MAŁGORZATA79 06.01.2011 20:27
pyszna
Magdalena80 29.10.2010 23:35
ciekawe jak smakuje gęś?
Jaheira11 29.10.2010 23:29
bardzo proste-muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak