Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 75 dag
ocet winny 1/2 szklanki
wino czerwone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

Żeberka umyć, podzielić, osuszyć. Następnie przełożyć do miski i zalać winem oraz octem winnym. Odstawić na około 2 godziny. Następnie wyjąć, oprószyć pieprzem i przyprawą do żeberek, przełożyć do woreczka do pieczenia. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfance i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 60 minutach można zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.12.2013 21:14
super danie
Seba 03.10.2013 08:50
bardzo smaczne
IKrakowianka 17.04.2013 23:18
wyglądają apetycznie
bercik1 19.10.2011 21:33
Dla faceta idealne
Iwusia 26.07.2011 23:29
pycha :)
Agnik 21.04.2011 08:14
mniam
mysza666 29.10.2010 16:24
Mięso to podstawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak