Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel w płatkach owsianych

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udźca wieprzowego 600g
jajko 2
mleko 2łyżki mleka
mąki 2łyżki
sól
pieprz
płatki owsiane
olej do smażenia
Do dekoracji:
cytryna ćwiartki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel w płatkach owsianych

Udziec kroimy w plastry. lekko je rozbijamy i opruszamy solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajko i lekko je roztrzepać. Wsypujemy mąkę, sól i ubijamy do czasu aż powstanie gładkie ciasto. Plastry mięsa zanurzamy w cieście a następnie w płatkach owsianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy opanierowane sznycle. Smażymy je z obu stron. Po usmażeniu dekorujemy ćwiartkami cytryn. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.03.2011 12:24
smacznego......
magical66 28.10.2010 10:37
zrobie
Goya 27.10.2010 21:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak