Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz grzybowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 60 dkg
śmietana 10 łyżek
mąka 15 dkg
masło w/g uznania
czosnek do smaku
pietruszka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz grzybowy

Grzyby opłukać, pokroić na kawałki. Ząbek czosnku posiekać ,masło rozpuścić w rondlu i obtoczyć w mące grzyby i dusić .Doprawić solą i pieprzem. .Do śmietany dodać pietruszkę, pomieszać i wlać do grzybów ,pogrzać na małym ogniu.
Można podawać z kaszą jaglaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 21.11.2010 00:29
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak