Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 3 kg
woda 1,25 litra
ocet 1 szklanka
przyprawa do marynowania grzyb

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

Grzyby oczyścić i odciąć same czapeczki. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu przełożyć do słoików. Do wody dodać 10 dag cukru i 1 łyżeczkę soli oraz całą gotową marynatę. Gotować ok. 2 minut a następnie dodać ocet. Gorącą marynatą zalać grzybki w słoikach. Pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 30.10.2010 14:56
uwielbiam grzyby w każdej postaci
Margo1 28.10.2010 07:46
też mam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak