Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel wisniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie
cukier
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel wisniowy

wypestkowane wisnie zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy z cukrem wg wlasnego uznania (w zaleznosci od kwasowosci owocow), w pół szklance wody rozpuszczamy mąke i gdy kompot zacznie sie gotowac to wlewamy wode z mąka i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy na cieplo lub na zimno wg uznania. Oprócz dobrego kislu mamy jeszcze smaczne owoce w środku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.12.2012 08:09
kisiel z kawałkami owoców musi być puszny
zbysio 02.03.2011 14:23
mniam, mniam
pioge7 08.02.2011 15:42
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak