Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka makaronowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 0,5 kg
jajko
łyżki śmietany 3
margaryna 30 dag
łyżeczka proszku do pieczenia
makaron nitki 30 dag
cukinia 1
strąki papryki 5 szt.
puszka zielonego groszku
pomidory 3 szt.
cebula biała 1
olej
żółty ser 15 dag
sól
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: babka makaronowa z warzywami

Ciasto: zagnieć następujące składniki: mąkę, jajko, śmietanę, margarynę, proszek do pieczenia. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 30 minut. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Cukinię, papryki, cebulę, i pomidory pokrój w kostkę, duś na oleju ok. 10 minut. Dodaj odcedzony groszek, makaron, starty ser, przypraw do smaku, duś 5 minut. Ciasto rozwałkuj. 3/4 ciasta wyłóż formę. napełnij farszem, przykryj resztą ciasta. Piecz 35 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 22.02.2012 12:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak