Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka z łososiem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mrożony rozdrobniony szpinak 15 dag
sól
wędzony łosoś 15 dag (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka z łososiem i szpinakiem

Jajka ubić ze szczyptą soli i pieprzu. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z jajkami, wylać tak powstałą masę na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Szpinak rozmrozić, odcisnąć i wyłożyć na masę jajeczną, piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Na omlecie rozsmarować warstwę serka naturalnego, rozłożyć plastry łososia, zwinąć w roladę, a następnie zawinąć w folię aluminiową, chłodzić około 6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 06.12.2010 19:45
dobre jest
rosik93 27.10.2010 23:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak