Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
mąka tortowa 1 szkl
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka truskawkowa 2 szt
smietana 18% 0,5 l
truskawki świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Biszkopt;ubić białka z cukrem ,dodać żółtka i ubić na sztywno.Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ubitych jajek wolno mieszając.Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej masłem i piec w 160 st około 30-40 min.
Upieczony biszkopt wyjąć z pieca i gorący przekroić na pół.Wylać na ciepły biszkopt śmietanę i przykryć drugą połówką.
Na górze wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Ciasto jest pyszne..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 02.08.2013 11:36
bardzo apetycznie wygląda:)
jeta72 23.04.2013 12:13
ale pychotka :-)
wiola333 16.07.2012 09:48
pysznie
Krystyna32 06.05.2012 21:42
pycha
kuklik 02.03.2012 17:05
rewelacja
Hanna11 20.07.2011 20:10
smaczności:)
grazia1 21.06.2011 09:28
mniam mniam
Marzena40 29.03.2011 08:38
pycha
ElizaT 15.11.2010 00:41
świetny !!!
Emilia22 28.10.2010 12:57
dla takiego ciasta warto zgrzeszyć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak