Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 0,25 l
żółtko jajek 1 szt
musztarda
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy

W naczyniu emaliowanym wymieszać żółtko z musztardą. Do żółtka z musztardą dodawać cienkim strumieniem olej o temp. Pokojowej, ubijając sos trzepaczką. Gdy sos zacznie gęstnieć, olej można dodać większym strumieniem nadal ucierając. Gdy wszystek olej zostanie zużyty, dodać kwasek, sól i cukier, wymieszać. Sos należy trzymać w lodówce do czasu wydania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 24.03.2011 20:00
na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak