Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczypiorkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z mięsa 1/2 l
margaryna 50 g
mąka 60 g
szczypiorek 50 g
śmietana 150 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczypiorkowy

Z margaryny i mąki przygotować jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem i zagotować. Szczypiorek oczyścić, opłukać, osączyć, usiekać i dodać do sosu. Wlać śmietanę, posolić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 07.11.2011 08:23
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak