Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki po mediolańsku (wg. Halbańskiego)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bitki cielęce z udźca 4
jajko 2
twardy ser 50 g
mąka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
ananas z puszki 4 plastry
pomidor 4 plastry
fasolka szparagowa 500 g
zielony groszek 500 g
czarne oliwki bez pestek 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki po mediolańsku (wg. Halbańskiego)

Bitki lekko rozbić, posolić, posypać ziołami, obtoczyć w mące, a następnie w utartym serze wymieszanym z rozbełtanymi jajkami. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie, aby eskalopki nie przywarły do patelni, po 2 min. smażenia zmniejszając nieco ogień. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Plastry ananasa oraz pomidora obsmażyć na oliwie. Położyć je jeden na drugim na usmażonych eskalopkach.
Na ozdobne szpikulce nabić po 2 oliwki i wbić szpikulce w eskalopki poprzez ułożone plastry. Podawać z ugotowanym zielonym groszkiem i fasolką szparagową, polanymi tłuszczem od smażenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.02.2011 00:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak