Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki czekoladowe z herbatnikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 0,5 szklanki
jajko 1
cukru pudru 0,5 szkl
margaryna (w temp. pokojowej) 0,5 kostki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki wg uznania
orzechy według uznania
herbatników 2 paczki
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe do obtoczenia
kakao 3 łyżki
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki czekoladowe z herbatnikami

1. Z mąki, jajka, margaryny (musi być w temp pokojowej), cukru pudru, proszku do pieczenia i kakao zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i pieczemy w piekarniku.
2. Gdy ciasto ostygnie kruszymy je bardzo mocno, dodajemy wg uznania orzechy, wcześniej sparzone rodzynki, pokruszone herbatniki i dolewamy szklankę zimnego mleka.
3. Masę ugniatamy i formujemy z niej małe kulki o średnicy 3 cm. Następnie moczymy jej w polewie czekoladowej i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 20.09.2011 19:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak