Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z przecierem i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 450 gram
kiełbasa 3 pętka
konserwa mielona 0,5 puszki
parówki 2 szt
przecier pomidorowy 3-4 łyżeczki
cebula 0,5 szt
olej 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z przecierem i kiełbasą

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.Na patelnię wlać olej,wrzucić pokrojone w kostkę kiełbasę,parówki i konserwę,wszystko podsmażyć.Gdy kiełbasa będzie rumiana dodać pokrojoną w kostkę cebulę,zmniejszyć ogień i smażyć do chwili,aż cebula zmięknie.Następnie dodać 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego,pieprz i sól do smaku,dokładnie wszystko wymieszać i chwilkę podsmażyć.Na talerz położyć makaron i nałożyć na niego podsmażony farsz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 12.04.2012 08:56
mmmm
pacpaw 08.08.2011 20:51
takie inne spaghetti- fajne :o)
m1monika 06.12.2010 11:52
to musi być dobre!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak