Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowo-ryżowy stworek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
budyń czekoladowy 1 szt
kuleczki marcepanowe 2 szt
nektaryna
cukier
masło
mleko kokosowe
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-ryżowy stworek

Zaczynamy :)
Ugotuj ryż i budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniach. Następnie studzimy. Z ryżem mieszamy budyń śmietankowy (łyżkę budyniu odkładamy do dekoracji) i wkładamy do miseczki. Budyniem czekoladowym zalewamy.
DEKORACJA: Marcepanowe kuleczki układamy na budyniu czekoladowym, tworząc oczy. Z nektarynki wycinamy takie kawałki aby powstał noc i usta. Z odłożonego budyniu robimy czapeczkę :)

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.03.2011 23:57
zgadzam się zapowiada sie bardzo ciekawie :)
Roman5 04.12.2010 18:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak