Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
kiełbasa 20 dag.
cebula biała 1-2 szt.
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki
mak 2-3 łyż.
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU.

Cebulę obrać, pokroić w piórka, smażyć w rondlu.Pod koniec dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę.Zrumienić.Posypać mąką, przemieszać.Wlać fasolkę z całą zalewą.Wymieszać, dodać koncentrat i przyprawić wedle uznania.Jeśli całość jest zbyt gęsta podlać wodą.Posypać posiekaną natką, majerankiem.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.04.2011 09:36
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak