Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g mięsa wołowego
1 pomidor , ½ ogórka
1 sałata zielona
pita 1 opakowanie
kapusta pekińska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: kebab

sos czosnkowy:
100 ml śmietany
30 ml majonezu
½ główki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano

Warzywa umyj. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Pomidory pokrój w półplasterki. Kapustę pekińską drobno posiekaj. Mięso przypraw do smaku i usmaż na oliwie.

Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez i śmietanę z roztartym przez praskę czosnkiem i przyprawami.

Podpiecz chlebek pita w piekarniku i przygotuj wg. wskazówek na opakowaniu.

Do środka chlebka wlej sos, włóż kapustę, pomidory, ogórki, sałatę, cebulę i mięso. Ponownie zalej wszystko sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.07.2012 07:54
musze zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak