Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląska piwoszka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśna śmietana 1 szklanka
biały ser 50 dag
sól
cukier do smaku
piwo jasne 1 litr
chleb razowy 4 na miodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Śląska piwoszka

Z chleba cienko skroić skórkę,a miąższ pokroić w kostkę.Piwo zagotować w rondelku z nierdzewnej stali z solą,cukrem i chlebem.Mieszać na niewielkim ogniu do chwili,gdy powstanie jednolita masa.Wymieszać ze śmietaną i jeszcze chwilę podgrzewać,nie dopuszczając do wrzenia.Ser pokroić w kostkę,dodać do zupy i wymieszać na małym ogniu.Taka zupa nie wymaga już żadnych dodatków,jednak jeśli ktoś lubi,może do niej podać świeże pieczywo,najlepiej razowy chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 27.06.2012 19:37
ciekawy przepis na zupę
Barbara33 08.03.2012 09:30
ciekawe
rzenia15 12.05.2011 20:32
ciekawy przepis
iwa643 29.10.2010 08:37
ciekawe fajne
matii6 28.10.2010 21:27
no zupa na piwie,,,nie słyszałam
agnieszka214 28.10.2010 09:11
można spróbowac fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak