Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 1/2 szkl
jaja 2 sztk.
mleko 1 1/2 szkl.
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

DO dzieła :) Na samym początku należy drożdże rozkruszyć , posypać cukrem. Mleko podgrzać , dodać do drożdży oraz wymieszać. Jajka wybić i lekko posolić . Dodać do drożdży mąkę i jaja i to wymieszać. Pozostawić w cieple
do wyrośnięcia. Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron. Na końcu posypujemy cukrem pudrem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.12.2010 06:39
pychota
jolajka 27.10.2010 15:07
o jak dawno takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak