JABłECZNIK Z BEZą

JABłECZNIK Z BEZą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1.5 szkl
  • margaryna

    30 dag
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • jaja

    3 szt
  • jabłka

    1 kg
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • galaretka

    1 szt.
  • bułka tarta

    - -
  • tłuszcz do formy

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 0.5szkl. cukru, mąki, margaryny, śmietany i żółtek ugniatamy ciasto. Formę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy do formy, podpiekamy przez 15 min. w temp. 180 stopni. Jabłka ścieramy na tartce, dodajemy cynamon oraz suchą galaretkę, mieszamy. Białka ze szklanką cukru ubijamy na sztywną pianę. Po 15 min. pieczenia wykładamy na ciasto jabłka. Smarujemy pianą. Zapiekamy kolejne 15 min. w temp. 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

13.02.2013 15:10
pychota taki jabłecznik

ewaa

18.02.2012 22:09
pyszne!

Wiesława1

22.01.2012 19:58
super ciacho

Krzysztof42

13.03.2011 18:33
dobry jabłecznik i beza też ok

ewa19a

25.01.2011 14:17
pyszne!

jarek4

16.11.2010 14:05
pycha

iwona332

08.09.2010 00:05
pychotka :-)

cichor

19.08.2010 07:41
pychotka :-)

Kate131

13.06.2010 09:40
robię podobny, bardzo smaczny

dorota20w1

08.06.2010 23:54
bardzo lubie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat